Forum Game Exe: Chcesz mieć wpływ na losy forum i portalu GameExe.pl? - Forum Game Exe

Skocz do zawartości

• (10 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Chcesz mieć wpływ na losy forum i portalu GameExe.pl? zajrzyj tutaj!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Ekhtelion Ikona

• Czcigodny wojownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 7057
  • Skądz drugiej strony lustra
  • KlasaKrasnolud

Odznaczenia
Gwiazda NowegoSztandar KsięgiSztandar ZwojuCzujne OkoZieleń WiedzySztandar Pomocnych
Berło TworzeniaTarcza ChwałyGryfSztandar PożogiSztandar CzujnościKielich Wiedzy

Ikona postu  Napisano 06 wrzesień 2007 - 10:21

Witaj Podróżniku, Witaj GameExe'owiczu!

Jeśli właśnie trafiłeś do nas z otchłani internetu to zapraszamy Cię do rejestracji na naszym forum. Co nas wyróżnia na tle innych serwisów? Przede wszystkim cały czas dbamy o rozwój naszego portalu i forum. Dbamy o porządek i wysoką jakość informacji jakie się u nas pojawiają. Nie znajdziesz tu natłoku spamu, byle jakich postów czy zdublowanych tematów, które potrafią doprowadzić do białej gorączki na innych forach. Dążymy do tego, by forum było jak najbardziej przejrzyste. Znajdziesz tu wszystko czego dusza zapragnie z takich dziedzin jak cRPG, RPG, Fantastyka i SF oraz uzyskasz możliwość publikacji swoich dzieł (mniejszych i większych) w dziale FanWorks oraz na głównej stronie. Poza tym (i przede wszystkim) poznasz wiele ciekawych osób, które podzielają twoje zainteresowania.

Zapraszamy do rejestracji -> KLIK

Jeżeli jesteś już zarejestrowanym użytkownikiem to wiedz o tym, że twoja przygoda z GameExe dopiero się zaczyna. Korzystaj z wolności i przeglądaj zgromadzone zasoby, komentuj i wypowiadaj się na wszystkie interesujące Cię tematy. Poza działami poświęconymi poszczególnym grom i seriom możesz również zapoznać się z działami OT, gdzie prowadzimy dyskusje na tematy nie związane (lub nie aż tak bardzo związane) z tematyką naszego forum. Tam możesz również uchylić rąbka tajemnicy na swój temat (subforum Użytkownicy).

Jednak to ciągle dopiero początek drogi po królestwie GameExe. Wiedz o tym, że istnieje u nas elitarna grupa użytkowników, która wspólnie obraduje na zamkniętym dla ogółu subforum zwanym Dworem o przyszłych i obecnych losach, zarówno portalu jak i forum. Dostęp tam mają wszyscy, którzy posiadają odznaczenie "Złotego lwa" czyli: moderatorzy, redaktorzy, newsmani, graficy oraz osoby w jakichś sposób zasłużone dla GameExe.

Może ci się wydawać, że jako nowy użytkownik nie masz tam czego szukać. I masz racje! Wydaje ci się. Nie ma znaczenia kiedy do nas dołączyłeś ani to ile napisałeś postów. Liczą się przede wszystkim dobre chęci i odpowiednie nastawienie. Działanie w portalu internetowym to przede wszystkim łączenie przyjemnego z pożytecznym. Możliwość opublikowania własnych przemyśleń na temat danej gry i szansa na rozwinięcie np. umiejętności językowych chyba w najprzyjemniejszy z możliwych sposobów.

Co trzeba zrobić by dołączyć do Dworzan?

- Zostać Newsmanem czyli osobą, która nadsyła nam newsy do zamieszczenia na portalu. Od 10 wiadomości nadajemy dostęp do Dworu oraz umożliwiamy samodzielne zamieszczanie materiałów na stronie.
- Zostać Redaktorem czyli osobą, która pisze recenzje, poradniki, solucje, opowiadania na temat wybranych gier/książek. Od 3 artykułów nadajemy odznaczenie Złotego Lwa.
- Zostać Tłumaczem czyli osobą, która dokonuje przekładów materiałów z zagranicznych serwisów z dowolnie wybranego przez siebie języka. Akceptujemy solucje, poradniki, zapowiedzi i FAQi. Od 3 przetłumaczonych tekstów nadajemy odznaczenie "Złotego Lwa" i zapraszam do Dworu.
- Zabłysnąć jako Grafik projektując loga, logotypy, sygnatury, userbary lub avatary w dziale FanWorks.
- Wykazać się pomysłowością prezentując jakieś rozwiązanie (w TYM subforum), które przyczyni się do rozwoju forum lub portalu np. proponując nowy dział.
- Zaprezentować swoje zdolności programistyczne.
- Zadziwić nas w inny sposób ;).

Jakie korzyści z tego mogę uzyskać?

- Przede wszystkim to uzyskujesz bezpośredni wpływ na losy jednego z najprężniej rozwijających się portali tego typu w Polsce.
- Masz szansę łączyć przyjemne z pożytecznym dzieląc się swoją wiedzą na temat ulubionych gier. Miło być cytowanym i wiedzieć, że inni gracze korzystają z twojego doświadczenia.
- Możesz w końcu powiedzieć rodzicom, że siedzisz przy kompie i robisz coś naprawdę ważnego ;).
- Rozwijasz zdolności pisarskie i znajomość języków obcych. Analogicznie jako grafik/programista możesz zdobywać doświadczenie w swojej dziedzinie.
- Jako recenzent możesz otrzymywać bezpłatne egzemplarze książek do oceniania.
- Możesz sobie wpisać w CV dla pracodawcy, że współtworzysz serwis internetowy. Serio!

Czy to już koniec drogi o której wspominałem na początku? Nie... :) To dopiero jej początek ;).

Odpowiedzi na najczęstsze pytania:

1. Z jakich języków przyjmujecie tłumaczenia?

Ze wszystkich ;). Nie ma znaczenia z jakiego języka chcesz tłumaczyć. Ważne by to Tobie nie sprawiało problemów.

2. Nadsyłanie artykułów/newsów/tłumaczeń to do kogo?

Pisz do: Matthiasa, Medivha, Tamc.a lub Tokara.

3. Co mogę przetłumaczyć?

Są dwie możliwości: możesz albo zerknąć na stronę zobaczyć czego nie mamy z danej gry, a następnie poszukać czegoś w sieci i przetłumaczyć albo zgłosić się do wyżej wymienionych osób, by ci coś przesłały.

4. Wysłałem wam newsa/artykuł/tłumaczenie ile mam czekać na jakiś odzew?

Spokojnie :). U nas nic nie ginie. Mamy dużo różnych obowiązków i niektóre rzeczy czasami się trochę przeciągają. Nie bój się nas poszturchać trochę jakby co ;)

5. Ale ja się do niczego nie nadaje!

A nieprawda! :P Dla każdego znajdziemy coś ciekawego. Liczne projekty na Dworze wymagają różnych umiejętności. Od zwykłego zorganizowania, przez poczucie humoru, a na wyobraźni kończąc. Jeśli chcesz jakoś podziałać to na pewno znajdziemy coś odpowiedniego.

6. Mam inne pytanie.

Zadaj je tutaj.
TNB

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Atis Ikona

• Gwardzista Królewski
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 2304
  • SkądSeat beside SSV Normandy's helmsman
  • KlasaŻołnierz

Odznaczenia
Symbol SłońcaBerło TworzeniaGryfKielich Wiedzy

Napisano 01 marzec 2008 - 20:02

Ostatnio zastanawiałam się nad akapitem z pierwszego postu w tym temacie, dotyczącym tłumaczenia... czy można przejść na taki, nazwijmy to, "okres próbny"? A konkretnie to spróbować coś przetłumaczyć i sprawdzić czy czuje się na siłach, aby robić to stale. Istnieje taka opcja, czy raczej wszystko robimy z kopyta?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Ven'Diego Ikona

• Gniew Natury
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3568
  • SkądRybnik (okolice)
  • KlasaŁowca
  • W Faerun GameUsuneli mi konto dziady :P

Odznaczenia
Złoty LewGwiazda NowegoSztandar KsięgiSztandar ZwojuZieleń WiedzyKsiężyc Talentu
Berło TworzeniaSztandar PoległychSztandar PożogiKielich WiedzySerce WytrwałychStalowe Dłonie

Napisano 01 marzec 2008 - 20:04

Jasne że istnieje. Otrzymujesz tekscik, sobie go tłumaczysz. Jak uznasz że jest dobrze, to dajemy przydział. Jeśli nie, to przynajmniej wiesz żeby się podszkolić ;)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Atis Ikona

• Gwardzista Królewski
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 2304
  • KlasaŻołnierz

Odznaczenia

Napisano 01 marzec 2008 - 20:09

No to więc chciałabym spróbować swoich sił jako tłumacz.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Ven'Diego Ikona

• Gniew Natury
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3568
  • SkądRybnik (okolice)
  • KlasaŁowca

Odznaczenia
Złoty LewGwiazda NowegoSztandar KsięgiSztandar ZwojuZieleń WiedzyKsiężyc Talentu
Berło TworzeniaSztandar PoległychSztandar PożogiKielich WiedzySerce WytrwałychStalowe Dłonie

Napisano 01 marzec 2008 - 20:46

Poślemy ci jeszcze dziś jakiś tekst.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Ekhtelion Ikona

• Czcigodny wojownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 7057
  • KlasaKrasnolud

Odznaczenia
Gwiazda NowegoSztandar KsięgiSztandar ZwojuCzujne OkoZieleń WiedzySztandar Pomocnych

Napisano 01 marzec 2008 - 22:16

Oczyściłem temat i zmieniłem pierwszy post na bardziej 'pro'. Zaraz czegoś poszukam dla ciebie Atis.
TNB

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Czacha Ikona

• Adept krwi
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 337
  • SkądŚwidnica
  • KlasaNekromanta
  • W Faerun Game393

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 02 marzec 2008 - 18:10

Zajrzałem i nawet przeczytałem. Drugiego newsa Strażnikowi już przesłałem. Jeśli macie jeszcze coś ciekawego do roboty to mogę pomóc.
Dołączona grafika

Wróciłem xD

Fan Club
Dołączona grafika
Należę do FAN CLUBU Rangramila i „Nie, bo TAK!”
Dołączona grafika

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Ven'Diego Ikona

• Gniew Natury
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3568
  • SkądRybnik (okolice)
  • KlasaŁowca

Odznaczenia

Napisano 02 marzec 2008 - 18:12

To zależy w czym się czujesz dobry/mocny.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Ekhtelion Ikona

• Czcigodny wojownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 7057
  • KlasaKrasnolud

Odznaczenia

Napisano 02 marzec 2008 - 18:16

Ciekawe czy moja deprymująca sygnaturka się sprawdzi. :D
TNB

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Ven'Diego Ikona

• Gniew Natury
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3568
  • SkądRybnik (okolice)
  • KlasaŁowca

Odznaczenia

Napisano 02 marzec 2008 - 18:17

Opcja you?

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Czacha Ikona

• Adept krwi
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 337
  • SkądŚwidnica
  • KlasaNekromanta
  • W Faerun Game393

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 02 marzec 2008 - 18:19

I tu zaczynają się schody. W sumie to ja jestem taki typowy średniak, w niczym się specjalnie nie wyróżniam. Chocz mogę sprobować napisać recenzje którejś z książki związanej z D&D. Może mi wyjdzie ale doświadczenia nie mam.
Dołączona grafika

Wróciłem xD

Fan Club
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Ven'Diego Ikona

• Gniew Natury
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3568
  • SkądRybnik (okolice)
  • KlasaŁowca

Odznaczenia

Napisano 02 marzec 2008 - 18:20

Może jakieś tłumaczonko? Dam ci tekst na próbę.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Czacha Ikona

• Adept krwi
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 337
  • SkądŚwidnica
  • KlasaNekromanta
  • W Faerun Game393

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 02 marzec 2008 - 18:23

Mogę sprobować ale języki obce to tylko angielski, choć moja znajomość tego języka też nie jest najlepsza.
Dołączona grafika

Wróciłem xD

Fan Club
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryld Ikona

• Wojownik - Lis
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 291
  • KlasaBarbarzyńca
  • W Faerun GameRagmud (20)

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 02 marzec 2008 - 19:21

To może i ja bym spróbował coś pomóc? :D Jak ktoś może to niech podeśle jakiś tekścik do tłumaczenia z angielskiego. Warto się sprawdzić. :P
Dołączona grafika

Ragmud ID 20

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Pyjak Ikona

• Łowca
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 595
  • SkądZ wsi omal zabitej deskami
  • KlasaŁowca
  • W Faerun GameFor Taur`ohtar

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 02 marzec 2008 - 19:27

Heh Ekh, dobrze więc chciałbym spróbować sił jako tłumacz :D Wolałbym spróbować przetłumaczyć coś z j. ang, bo niemiecki i rosyjski mimo że się uczę to raczej nauka poszła w las ;]
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Darnok Smith Ikona

• Wojownik Hirdu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1416
  • SkądWarszawa
  • KlasaKrasnolud

Odznaczenia
Sztandar KsięgiKielich Wiedzy

Napisano 02 marzec 2008 - 20:30

Cytat

Hej, Darnok Smith! Zajrzyj tutaj -> KLIK

No, to jestem Ekh. ^^

Tylko... czym mógłbym się zająć? Tłumacz, grafik, programista - odpadają. Newsman chyba też - ekspertem w "wyłapywaniu" newsów nie jestem (chyba, że przez przypadek na coś wpadnę ;p).

Zastanawiam się na redaktorem.

A może coś jeszcze moglibyście mi zaproponować?

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Ven'Diego Ikona

• Gniew Natury
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3568
  • SkądRybnik (okolice)
  • KlasaŁowca

Odznaczenia

Napisano 02 marzec 2008 - 20:48

Może tak. Co lubisz kreatywnego robić.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Ekhtelion Ikona

• Czcigodny wojownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 7057
  • KlasaKrasnolud

Odznaczenia

Napisano 02 marzec 2008 - 20:49

Newsów wcale nie musisz wyłapywać. Możemy ci dać kilka serwisów i jeden dzień w tygodniu kiedy byśmy chcieli byś je przejrzał i wybrał coś ciekawego.

Jeśli chodzi o redaktora to powiedz mi na czym się znasz? Ulubione gry, książki?
TNB

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Atis Ikona

• Gwardzista Królewski
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 2304
  • KlasaŻołnierz

Odznaczenia

Napisano 02 marzec 2008 - 21:06

Nie przydałby się na GE dział o Hellgate: London...?

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Ekhtelion Ikona

• Czcigodny wojownik
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 7057
  • KlasaKrasnolud

Odznaczenia

Napisano 02 marzec 2008 - 21:17

Przydałby się. To wymagałoby recenzji, opisu świata, broni, bohaterów, questów, solucji, poradników itd. itd. Czujesz się na siłach by coś z tegp napisać?

[Dodano po chwili]

Jak przetlumaczysz to co sobie wybrałaś to może skrobniesz recenzje HL? To akurat przyda się i to nieważne czy byśmy ruszyli z działem czy nie.
TNB

• (10 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Cethin skin by Eric Colon.